Grilovaný plátek s domácím ajvarem a pečenými brambory

Budete potřebovat:

Na 1 porci grilovaného plátku s ajvarem:
– Hrachový burger od Pana Hráška
– Olivový olej
– Čerstvou petrželku

Na pečené brambory:
– Drobné brambory
– Olivový olej
– Mletý rozmarýn
– Drcený kmín
– Sůl

Na domácí ajvar:
– 300 g lilku – 1 větší kus
– 400 g červených paprik kapií – 3 kusy
– 1⁄2 cibule
– 2 stroužky česneku
– Olivový olej
– Vinný ocet
– Sůl, čerstvě mletý pepř
– Chilli – podle chuti
– 4 malé nebo 2 velké pšeničné tacos placky
– Červenou cibuli
– Hrst hrášku
– Koriandr

Postup:

Nejdříve začněte ajvarem. Lilek podélně rozkrojte a spolu s paprikami položte na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olejem a osolte. Pečte při 210 °C (horkovzduch) asi 35 – 40 minut. V polovině pečení přidejte cibuli a česnek. Důkladně upečená zelenina je základ úspěchu a dobré chuti, proto se nebojte a pečte zeleninu, dokud lilek nebude chytat zlato-hnědou barvu a na paprikách nebudou černé puchýře.

Po upečení přendejte papriky do igelitového sáčku a uzavřete. Nechte zapařit a trochu zchladnout. Pak papriky oloupejte. Oloupané papriky otřete papírovou utěrkou a přendejte do mixéru. Z lilku vydlabejte dužinu a přidejte k paprikám. Přidejte také cibuli s česnekem, lžíci octa a olivového oleje, špetku soli a pepře. Rozmixujte najemno.

Brambory důkladně omyjte. Přepulte a properte ve vodě. Poté vysušte utěrkou. Zakápněte trochou olivového oleje, přidejte rozmarýn a drcený kmín (podle chuti) a pečte v troubě při 220 °C dozlatova. Pana Hráška lehce potřete olivovým olejem a ogrilujte. Servírujte posypaný najemno pokrájenou petrželkou spolu s ajvarem a brambory.

Naše produkty

Product has been added