Postup:
Oloupanou červenou cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka. V pánvi rozehřejte olej. Cibuli velice pozvolna za občasného míchání orestujte, dokud nebude chytat hnědavou barvu.
Když je cibule důkladně orestovaná, přidejte do pánve najemno pokrájený česnek a asi minutu míchejte. Zalijte balzamikovým octem, promíchejte a odstavte z plotny.
Červenou řepu oloupejte, nakrájejte na tenká kolečka a vložte do mísy. Zakápněte ji trochou olivového oleje, přidejte špetku soli a pepře a promíchejte, aby řepa olejem nasákla. Poté rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem tak, aby se plátky navzájem nepřekrývaly. Pečte při 190 °C (horkovzduch) 20 – 25 minut.
Připravte si avokádový dip. Avokádo zbavte slupky a pecky. Rozmačkejte vidličkou na kaši. Zakápněte limetkovou šťávou, osolte a dochuťte římským kmínem, chilli a tymiánem.
Burger od Pana Hráška lehce potřete olejem a ogrilujte. Na každý plátek položte 2 rostlinné plátky typu Čedar a nechte na grilu, dokud se plátky lehce neroztečou. Vedle na grilu opečte rozříznuté bulky (řeznou stranou dolů). Opečené spodní i vrchní díly bulky potřete avokádovým dipem. Na spodní díly bulek rozprostřete karamelizovanou cibuli a trochu salátu. Na ně položte ogrilovaný plátek s rostlinným sýrem, pečenou řepu, klíčky a přiklopte.